De gemeente Lille organiseert op zaterdag 12 maart een grote actie tegen zwerfvuil. De milieuraad en de jeugdraad roepen alle verenigingen op om hieraan deel te nemen. Ook wie niet bij een vereniging is aangesloten, is van harte welkom om mee te helpen. Momenteel hebben al meer dan 300 vrijwilligers zich opgegeven om mee te helpen.

Alle straten van de vier deelgemeentes worden verdeeld over de deelnemers. De gemeente stelt vuilzakken, prikkers, handschoenen en fluohesjes ter beschikking. De gemeente haalt het verzamelde zwerfvuil ook op.

Voor alle deelnemers wordt er een hapje en een drankje voorzien. Overal waar veel zwerfvuil wordt opgepikt komt een bord met de boodschap om de proper gemaakte plek vrij te houden van zwerfvuil.

Schepen van Milieu Marc Herrygers: "Met deze actie willen we niet alleen onze straten en bermen proper maken. We willen vooral duidelijk maken dat afval op straat gooien niet kan. Sigarettenpeuken, kauwgom, etensresten, blikjes en plastic flesjes horen in de vuilbak."

Foto: De meisjes van de Chiro van Gierle hebben zich alvast geëngageerd om mee te helpen.